Tlf: 36 72 65 80

Vojensvej 31-39, 2610 Rødovre

Vi søger en automekaniker til Danmarks ”måske” hyggeligste værksted.

Læs mere her.

Hvad er sæsonleasing?

Har du lyst til at køre cabriolet, når solen står højt på himmelen, men er du samtidig helst fri for at betale for de kedelige vintermåneder? Så er sæsonleasing løsningen.

Sæsonleasing betyder, at du kun betaler registreringsafgift for de måneder, hvor du faktisk bruger bilen. F.eks. kan du lease en cabriolet eller sportsvogn i sommermånederne eller en firehjulstrækker til vinteren.

Med sæsonleasing bestemmer du nemlig selv, hvornår din leasingperiode skal være aktiv, og du betaler kun for registreringsafgiften i denne periode. Dette kan lade sig gøre, da flexleasing giver mulighed for at betale afgiften på bilen pr. måned.

Betal kun afgiften for dine aktive måneder og spar på den månedlige ydelse i passive måneder

Sæsonleasing er en form for flexleasing, hvor du kun betaler registreringsafgift og grøn afgift i selvvalgte måneder af året. Er din drømmebil f.eks. en åben Porsche, Ferrari eller Mercedes-Benz, kan bilen indregistreres i et begrænset antal måneder, f.eks. 6 sommermåneder, og du betaler dermed ikke afgift i de resterende måneder.

Derfor er sæsonleasing specielt relevant for sportsvogne, cabrioleter, større firehjulstrækkere eller lignende specialbiler, der bruges enten om sommeren eller vinteren.

Et eksempel på en typisk sæsonleasingaftale kan være en cabriolet, hvor bilen er aktiv fra april til september, hvilket giver 6 aktive måneder og 6 passive måneder. Her laver vi en kontrakt for aktivperioden og efterfølgende en kontrakt for passivperioden, hvor vi fortsat varetager finansiering og forsikring af bilen.

I passivperioden har bilen ikke plader på, og derfor er leasingudgiften lavere, da der ikke skal betales registreringsafgift og grøn afgift på bilen i denne periode.

Sæsonleasing kan laves som både privat-, erhverv- og splitleasing. Dog kan passivperioden ikke være split, da der ikke er et forbrug at splitte. Passivkontrakten skal derfor være enten privat eller erhverv.

Vælg selv de aktive måneder

Du bestemmer helt selv, om du vil have f.eks. 3, 6 eller 8 aktive måneder, og du beslutter også selv, hvilken måned du vil starte din aktive periode.

Det typiske er imidlertid en leasingaftale med 6 aktive og 6 passive måneder, som passer med forår/sommerhalvåret og efterår/vinterhalvåret.

Flere og flere vælger derfor også at have to biler på sæsonleasing, hvilket giver mulighed for at køre i f.eks. Range Rover om vinteren og Porsche om sommeren.